X
 25.08.2020 Живот

Децата се склони да ни ги тестираат границите, па направете пауза кога ќе ве преплават емоции

Имам син на возраст од една и пол година. Во последниов месец и пол почна агресивно да се однесува и кон себе и кон другите. Обично кога ќе му речеме дека не смее нешто да прави, или кога ќе го оттргнеме од некоја активност што ја прави во моментот, почнува да се удира по главата со двете раце или да ја удира главата од земја/ѕид. Се врти во круг, се фрла на земја, пробува да нè гризне или да нè штипне, секојпат кога ќе го чуе зборот „не“. Истото е и кога е опкружен со други деца. Или ги игнорира или ако тргнат да си играат со него, или не дај боже да му земат играчка, ги мава, ги гризе, ги турка на земја.

Ова е дел од читателско прашање упатено до психолозите и психотерапевти, соработници на Деца.мк.

Одговорот на Наташа Маџевска прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот