X
 30.06.2020 Образование

Асистенти на децата со посебни образовни потреби без приходи во време на криза

Асистентите на учениците со посебни образовни потреби што работеа во училиштата во Карпош реагираат дека неодамна одговорните во Општината без најава им ги раскинале договорите за работа. Тие реагираа до редакцијата на „Деца.мк“ и објаснуваат дека иако барале одговори од институциите во врска со проблемот, сепак не ги добиле. Меѓутоа, проблем немаат само овие асистенти, туку многумина низ целата држава. Одговори за проблемот на асистентите побаравме од градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, од организацијата УНДП, која е поддршка на проектот, како и од Министерството за труд и социјала, институција која заедно со други државни институции ја реализира владината програма Општинско-корисна работа, во рамките на оперативниот план на активни мерки и програми за вработување и услуги на пазарот на трудот.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование