X
 26.03.2019 Живот

„Тревата е зелена од природата“, „Дојде пролет, ама во ноќ уште е зима“... Одговорите на деца од 3 до 10 години

Кога доаѓа пролетта, зошто тревата е зелена, како да ја одржуваме природата да биде чиста? Своите размислувања за пролетта и екологијата со нас ги споделија најмалите. Деца на возраст од 3 до 10 години одговараа на неколку прашања поврзани со ова годишно време. Одговорите на децата ги оставивме во изворна форма.

Прочитајте ги на Деца.мк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот