X
 27.01.2020 Живот

Македонка раскажува за животот на децата во Турција

Славица Јорданова, по потекло од Кочани, веќе седум години живее во градот Чанаккале во Турција. Таа е компјутерски инженер и работи во училиште по роботика и истовремено е координатор во невладина организација. Освен тоа, Славица е мајка на четиригодишната Икра Леона и сопруга на Кахраман, кој е професор по историја во средно приватно училиште.

За животот во Чанаккале и во Турција, за секојдневието и за можностите што им се нудат на децата, прочитајте на „Деца.мк“.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот