X
 30.04.2020 Образование

Какви вештини учат учениците надвор од наставата?

Да се учат практични работи, но и да се ужива во тоа, а потоа и да се зачини со дружење – за време на изолација поради коронавирусот преку телефон или интернет. Наставници ги мотивираат учениците на учење животни вештини во домовите, но тоа да се прави со задоволство.
Како нивните ученици поминуваат дел од времето дома, ни кажаа наставничката Мица Митева од Кавадарци и наставникот Гоце Бумбароски од Прилеп.

Прочитајте повеќе и погледнете ги фотографиите на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование