X
 30.05.2020 Образование

Помеѓу секое усно полагање, пауза од 20 минути, задолжително носење маски...Вака студентите ќе ги полагаат испитите


Помеѓу секој термин за полагање на испит усно, мора да има пауза од 20 минути, ако испитот се полага писмено, клупите мора да бидат на оддалеченост од 2 метри. Студентите мора да носат маски, да држат растојание и редовно да ги дезинфицираат рацете додека се на факултетот. Ова се дел од мерките за заштита кои ги предвидува Протоколот за утврдување и постапување на јавните и приватни високообразовни установи, односно единиците во состав при изведување на испитите, што утрово на „Фејсбук“ го објави министерот за образование и наука Арбер Адеми.


Ова е целосниот Протокол:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование