X
 30.09.2019 Образование

Како децата без учебник и компјутери учат информатика во основно

Учениците во трето и во четврто одделение немаат ниту учебници ниту компјутери за да можат соодветно да ја совладаат материјата по предметот работа на компјутер и основи на програмирање, кој го учат по два часа во неделата. Прашавме неколку наставници како се снаоѓаат и што прават на овие часови, со оглед на тоа дека на крајот мора да ги оценат децата по предметот и како го прават тоа кога го немаат основното за работа.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование