X
 31.08.2016 Култура

Историјата на англискиот јазик во анимирано видео

Чарлс Дарвин верувал дека јазикот е половина уметност и половина инстинкт. Неговиот развој е тесно поврзан со еволуцијата на човештвото, способноста за откривање, разбирањето за билогијата на телото и развојот на родовата политика.

Тим од Open University креирал забавно видео за историјата на англискиот јазик во времетраење од 10 минути:


Подготвил: Марта Димитров

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура