X
 10.04.2018 Наука

Подемот и падот на Византиската Империја

Во повеќето историски книги ќе прочитате дека Римската Империја паднала во петтиот век од новата ера, но ова би било изненадување за милиони луѓе што живееле во Римската Империја во средниот век. Оваа средновековна Римска Империја, денес наречена Византиска Империја, започнала кога Константин, првиот христијански цар, го преместил главниот град. Во продолжение проследете ги подемот и падот на Византиската Империја.

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука