X
 01.10.2019 Образование

Микеланџело грешно потпишан под автопортрет на Леонардо, Албрехт Дирер под ликот на Питер Бројгел Постариот во учебник за 4. одделение

Десет години учениците од четврто одделение учат ликовно од учебник со низа грешки. Автопортрети потпишани со погрешни имиња на светските великани на ликовната уметност, погрешно транскрибирани имиња, недоследност во легендите на илустрациите. Име на ист автор на неколку места различно напишано, некаде цитирани само презимиња, на друго место иницијал од името и целото презиме... Дури погрешно е името на една од рецензентките на учебникот!

Рецензијата на учебникот прочитајте ја на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование