X
 03.09.2020 Живот

Шахпаска: Интерес за во градинка има за 14.555 деца

Градинките во земјава се отвораат на 9 септември, а приоритет за упис имаат децата на самохраните родители и децата на двајца вработени родители. Сите што имаат можност да ги згрижат децата на друг начин, да не им ги зафаќаат местата на оние на кои тоа им е реално потребно. Ова го побара министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска, која одржа заедничка прес-конференција со министерот за здравство Венко Филипче.

– Сите градинки во државата имаат капацитет да згрижат вкупно 19.000 деца, но интерес за згрижување покажале родители на 14.555 деца. Останува можноста ако градинките имаат повеќе слободни места, тогаш да прифатат и други деца. Децата ќе бидат згрижени во градинките и ќе бидат безбедни – рече министерката.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот