X
 15.01.2019 Образование

Ќе стане ли градинката задолжителна за петгодишниците?

Во овој момент во градинка одат само 30 проценти од децата во Македонија. Оваа идеја, која е стара неколку години, досега не беше реализирана затоа што со тоа значително би се зголемил опфатот на деца во предучилишна возраст, што, пак, повлекува вработување нов кадар, изградба на нови градинки и проширување на постојните капацитети...

Прочитајте повеќе на Деца.мк


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование