X
 28.01.2021 Образование

Ќе се згрижуваат ли повеќе деца во градинка?

Ако од 1 февруари цела јавна администрација се враќа на работа се отвора прашањето и за зголемување на бројот на деца што посетуваат градинка. Од Министерството за труд и социјална политика информираат дека веќе испратиле допис до Комисијата за заразни болести за да ја разгледаат можноста за зголемување на бројот на деца во градинките, во согласност со Законот за заштита на децата.
Согласно протоколот, во јасли се згрижуваа максимум 12 деца, а во групите до шест години максимум смеат да бидат згрижени 15 деца. Епидемиолозите велат дека нема ризик ако се зголеми бројот.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование