X
 04.03.2020 Образование

Борјанка Мароски, едукатор во „Бибиверзум“: Оставете ги стереотипите и техниката, играјте со децата, пофалете ги и кога грешат...

Сакав лично да ја запознаам Биби и затоа прифатив да работам со дечињата во едукативниот центар, се шегува Борјанка Мароски. Таа е едукатор во „Бибиверзум“, има 17-годишно работно искуство и богата биографија. Работела на првиот проект за инклузија при УНИЦЕФ во Македонија, во редовни основни и во посебни училишта, а била ангажирана и во градинки, едукативни центри...
- Оставете ги стереотипите, оставете ја техниката, оставете ја понекогаш работата, оставете ги грижите и играјте со децата, гушкајте се со нив, пофалете ги и кога грешат, бакнувајте ги, читајте им...- им порачува таа на родителите.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование