X
 04.11.2020 Забава

Загатката со сопственикот на фабрики за чевли

Во продолжение следува загатка со сопственик на фабрики за чевли која има едно решение. Обидете се да го решите проблемот, а доколку се двоумите, решението ќе го најдете на крајот од текстот.

Пред повеќе години еден млад човек наследил две фабрики за изработка на женски чевли. Еден ден, човекот забележал дека работниците почнале да крадат чевли и немало начин како да го докаже тоа.

Постои едно решение на кое се сетил сопственикот за да го спречи крадењето на чевлите. Кое е тоа?


Фото: Pixabay

Решение: Сопственикот на фабриките наредил едната фабрика да ги произведува само левите чевли, а другата фабрика да ги произведува само десните чевли.

Извор: brightside.me
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава