X
 13.10.2016 Забава

Можете ли да ја решите оваа загатка?

Навидум едноставна загатка за деца. Но, загатката и не е така едноставна и сите кои сакаат да ја решат малку и ќе се помачат. Дали можете да добиете највисоки оценки?

 

 


Само еден од пет лица може успешно да ги пронајде одговорите на оваа загатка поставена од Playbuzz, соопштува The Sun.


 

Креаторот на загатката бара од натпреварувачите да ги поврзат точките само со една линија. Доколку не успеат да пополнат едно од петте примери, тогаш би требало да подобрат своите геометриски и математички вештини.

 

Совет : Потребно е да размислувате надвор од кутијата.

 

Направете го тестот а потоа кликнете на фотографијата за да го видите одговорот

Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава