X
 06.07.2018 Наука

Сите треба да ги разгледаат овие страници на НАСА

Секој треба да ги знае интернет-страниците на НАСА бидејќи може да бидат прекрасна забава за децата.

Таму тие можат да го истражуваат Сончевиот Систем, а кога ќе им здосади, може да преминат на егзопланетите. Тоа се планети што орбитираат околу некоја ѕвезда.

На страницата за Сончевиот Систем можете виртуелно да ги вртите планетите за да видите како изгледаат од секој агол и да прочитате некои забавни факти за нив. Можете да ја видите и внатрешноста на некои планети и објекти.

Кликнете тука за да ја разгледате страницата за Сончевиот Систем.

Страницата за егзопланетите е малку поразлична. Виртуелно можете да стапнете на површината на секоја планета и да разгледате наоколу.

Кликнете тука за да ја разгледате страницата за егзопланетите.
Подготвил: Билјана Арсовска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука