X
 06.07.2020 Живот

Децата треба да научат дека живееме во причинско-последичен свет, но и дека имаат свој интегритет, вели психологот Ивана Маринчек

Имаме ќерка на возраст од 3,5 години. Со сопругот пред извесно време беа излезени на прошетка во околниот парк каде што при играње се задевале со друго дете. Мајката на детето за да го одбрани - ја истегнала нашата ќерка за коса и покрај тоа што сопругот интервенирал и тргнал да ги раздвои. Ниту јас ниту сопругот го немаме нашето дете во ниту еден момент за што било и од која било причина физички казнето или опоменато и вакво нешто првпат ѝ се случува од возрасен. Дали непријатнава случка може кај неа да остави последици- траума и што можеме да направиме со сопругот за ова полесно да го преброди?

Ова е читателско прашање упатено до психолозите соработници на Деца.мк.
Одговорот на Ивана Маринчек прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот