X
 06.08.2020 Образование

Може ли да се заштитат децата во школите со над 1.500 ученици?

Како да се запази физичка дистанца во паралелка во која има 30 ученици? Ова прашање се наметнува по сè погласните најави на надлежните дека наставата од 1 септември ќе се одвива целосно или делумно во училиштата. Организацијата ќе биде реален проблем во сите училишта во кои ќе треба да се воведе учење во смени, но, сепак, најмногу главоболки ќе имаат раководствата на големите училишта, во кои има повеќе од 1.500 ученици и во кои веќе се учи во смени. Во некои и во три.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование