X
 09.07.2018 Култура

Топ-15 филма за интелигентната публика

Не сите добри филмови се направени за секој. Понекогаш добриот филм бара логично размислување и остар ум за човек да може да го цени.

Понекогаш луѓето се премногу мрзливи за да ценат ремек-дело. Да бидеме искрени, паметните филмови се направени за паметни луѓе. Останатиот дел од светот ги има „Трансформери“, „Брзи и фуриозни“ и сагата „Самрак“. За оние што уживаат поголема стимулација на мозокот, ова се филмови што дефинитивно треба да ги гледате.

15. „Месечина“


14. „Предестинација“


13. „Непријател“


12. „Синегдоха, Њујорк“


11. „Гумена глава“


10. „Почеток“


9. „Соларис“


8. „Меѓуѕвезден“


7. „Вечниот сјај на беспрекорниот ум“


6. „Upstream Color“


5. „Дони Дарко“


4. „Матрикс“


3. „Мулхоланд Драјв“


2. „2001: Вселенска одисеја“


1. „Primer“

Подготвил: Тамара Гроздановски

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура