X
 03.04.2015 Култура

Мостот Ешима Охаши во Мацуе, Јапонија

Ешима Охаши е бетонски мосто кој го поврзува градот Мацуе во Шимане со Сакаиминато, во Јапонија. Со вкупна должина од 1.7 километри, од кој делот со мостот е 1.44 километри долг и 11.3 метри широк, ова е најцврстата рамка на мост во Јапонија и е трет по големина во светот.

 

1


Во изминативе месеци, мостот доби необично внимание бидејќи беше искористен во реклама за промовирање на возилото на компанијата „Daihatsu Motor Co“. Перспективната компресија го тера гледачот да поверува дека мостот е исклучително стрмен. „Daihatsu Motor“ сака да поверувате дека мостото е застрашувачки стрмен, и сака да ја покаже силата на нивниот автомобил.

Но, мостот воопшто не е стрмен и е одлично изграден, нешто со кое секој просечен автомобил би можел да се „справи“. 

 

2

3

4

Погледнете ја рекламата:

 

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура