X
 10.03.2020 Образование

Центарот за кариера, алумни и доживотно учење при УКЛО ја продолжи соработката со ЕВН Македонија

Центарот за кариера, алумни и доживотно учење при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола, во рамките на своите активности предвидени со акцискиот план, реализира уште една успешна активност со компанијата ЕВН Македонија.

Така, денес во просториите на Техничкиот факултет - Битола студентите од електротехничкиот отсек имаа можност поблиску да се запознаат со можностите за изведување практиканска работа, учество во програмата тренинг, можностите за стипендирање, како и вработувањето во реномираната компанија ЕВН Македонија.

Ваквата можност беше надополнета со присуството на Сашо Стојкоски, член на УО на ЕВН Македонија, Маја Симоновска од одделот за човечки ресурси и нашиот студент Илијан, кој по дипломирањето својата кариера успешно ја гради во КЕЦ Битола.

Имено, ваквата соработка е започната уште пред десетина години, кога е потпишан меморандум за соработка помеѓу овие 2 институции. Во овој изминат период доделени се повеќе стипендии за студентите од електротехничкиот отсек, исто така голем дел од нашите студенти се вклучени во сите програми на компанијата.

2

Како резултат на вака успешната соработка, компанијата одлучи да додели уште една стипендија за студентите на Техничкиот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола во рамките на програмата ЛОСТ.

3

Имајќи го предвид задоволството на претставниците на компанијата од квалитетот на нашите студенти, како и интересот на присутните студенти за компанијата и нејзините програми, што резултира со отворени прашања, се дава сигурност за успешно спроведување и продлабочување на веќе воспоставената соработка.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование