X
 04.10.2018 Образование

Колку порано ќе се оттргне образованието од политиката, толку побрзо ќе стане поквалитетно

Во пресрет на Светскиот ден на учителите да ја пренесеме оваа порака која во себе крие и грижа за младите генерации. А како ги третираме денес учителите? Кои се причините што не се доволно почитувани? Одговорот можеби е во перцепцијата на нивниот статус.

Пред еден век учителите биле меѓу најобразованите во општеството, а денес тоа ниво на образование го имаат многумина. Дали оттука произлегува „правото“ секој да може и да смее да ги критикува и да ја проценува нивната работа?

Родителите и нивните ставови сега се многу променети од порано.

Продолжението од текстот на училишниот педагог Убавка Бутлеска прочитајте го на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование