X
 10.10.2018 Образование

Поразителен е односот на учениците кон македонскиот јазик

Причина е и тоа што климата во која растат е слична - општо непочитување на јазикот – вели за Деца.мк наставничка по македонски јазик

Неправилна употреба на мала и на голема буква, пропуштање букви во големи зборови, употреба на зборови на дијалект, слеани зборови, мешање на „ч“ и „ќ“, на интерпункциските знаци, се едни од најчестите грешки што основците ги прават во диктатите и писмените задачи. Наставници велат дека загрижува нивото на писменост и во одделенска и во предметна настава.

Информацијата во целост прочитајте ја на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование