X
 08.02.2015 Наука

Поглед од другата страна на Месечината


„Поглед од другата страна“ е спектакуларна визуелизација направена од НАСА која ја покажува оддалечената страна од Месечината која не може да ја видиме од Земјата како поминува низ своите фази. Видеото било направено со слики направени од орбитер на Месечината и ја прикажува Земјата видена од месечината.



За споредба, ова е визуелизација од фазите на Месечината како што се гледаат од Земјата.



Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука