X
 16.02.2015 Образование

Ноам Чомски за опасноста од стандардното тестирање

„Самото оценување е целосно вештачко“, вели Чомски. „Не ги оценува наставниците соодветно со нивната способност за им помогнат на децата да се развиваат. Не' претвора во индивидуалци кои ги посветуваат животите во добивање оцена.“

Ноам Чомски повикува на промена во образованието ширум целиот свет. Кои се опасностите на стандардните тестирања според него?

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование