X
 26.02.2015 Култура

Најдобрите компании за практиканти


Втора година по ред „Фејсбук“ е прогласена за најдобра компанија за практиканти. Таму практикантите работат заедно со ментори, се третирани како сите вработени и редовно го гледаат ефектот на своите обиди на проектите.

Практикантите во оваа компанија работат на проекти кои навистина се спроведуваат, а не на некои кои веднаш се фрлаат. Праксата овде се доделува само доколку постои можност за целосно вработување по завршувањето на истата. Помеѓу останатите најдобри компании за практиканти се наоѓаат веќе познати имиња, како „Гугл“ и „и-Беј“, но и нови имиња.

Следува целата листа.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура