X
 19.03.2015 Образование

Маршот на средношколците


Фото: ФБ страна на средношколски пленум

Денеска средношколците од повеќе градови низ земјава излегуваат на улица. Ќе маршираат/протестираат без истакнување на верски/партиски/етнички симболи, без говор на омраза и без насилство. Најмасовно се очекува да маршираат во Скопје, против според нив лошите реформи во средното образование. Во Скопје маршот ќе започне во 12 часот кај фонтаната во градскиот парк, а ќе заврши пред МОН. Останатите термини и локакации низ другите градоци низ Македонија можете да ги погледенете подолу:

Скопје: https://www.facebook.com/events/679466998830029/
Тетово: https://www.facebook.com/events/333730333500517/
Струга: https://www.facebook.com/events/600874110049154/
Струмица: https://www.facebook.com/events/440425559447497/
Кочани: https://www.facebook.com/events/932920886738727/
Ресен: https://www.facebook.com/events/864046430330003/
Неготино: https://www.facebook.com/events/418316065009276/

Настаните се непартиски, надрегелиски, надетнички.

Поддршка добија од Студентскиот пленум

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование