X
 13.04.2015 Култура

Најопасниот јазик во светот


Кога Адолф Ајкман бил прашан: „Дали беше тешко да се испратат десетици илјадници луѓе во својата смрт?“, тој одговорил: „Најискрено, беше лесно. Нашиот јазик го олесни тоа.“

Ова е извадок од „Основите на ненасилната комуникација“. Во него се говори за најопасниот јазик во светот - оној со кој ја одбегнуваме вистината.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура