X
 21.05.2015 Култура

Најдобрите настапи како Југославија на Евровизија

Изминатите неколку години не ни оди на Евровизија, мора да признаете. Некои од нас се прилично тажни поради тоа, а некои велат дека така е подобро и не треба да учествуваме од наредната година. Секогаш не се мислело така. Во времето кога сме биле претставувани под името Југославија, верувале или не, сме имале дури и победници. Ова е ретроспектива на најдобрите настапи на Југославија на Евровизија од 1963 до 1990 година.

Вице Вуков, „Бродови“ - 1963 (11 место)Вице Вуков, „Чежња“ - 1965 (12 место)Дубровски трубадури, „Један дан“ - 1968 (7 место)Иван & Лос 3М, „Поздрав свијету“ - 1969 (13 место)Крунослав Кичо Слабинац, „Твој дјечак је тужан“ - 1971 (14 место)Тереза Кесовија, „Музика и ти“ - 1972 (9 место)Данијел Поповиќ, „Џули“ - 1983 (4 место)Дорис Драговиќ, „Жељо моја“ - 1986 (11 место)Нови фосили, „Ја сам за плес“ - 1987 (4 место)Сребрени крила, „Мангуп“ - 1988 (6 место)Рива, „Rock me“ - 1989 (1 место)Тајчи, „Хајде да лудујемо“ - 1990 (7 место)Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура