X
 02.06.2015 Култура

Запознајте ја културата која полека исчезнува


Кога Џими Нелсон патувал во Сибир за да ги фотографира Чукчите, постарите членови од племето му кажале: „Не можеш да нè сликаш. Мора да чекаш, мора да чекаш додека нè запознаеш, мора да чекаш за да нè разбереш“.

Во неговиот говор на ТЕД-конференција, фотографот ги покажа своите фотографии и ги повика сите да го разберат светот и да ги разбираат останатите луѓе со правење портрети од племињата и културите кои исчезнуваат.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура