X
 10.06.2015 Живот

Пред Плејбој постоеја еротски "франуцски разгледници"

Во раните денови на 20-от век, порнографијата беше малку позабранета отколку што е денес. Всушност, луѓето можеа да одат во затвор во Америка ако произведуваа и дистрибуираа еротски фотографии.

 

еротика


Сепак, мажите си се мажи и пронајдоа начин како сето тоа да го изведуваат. Овие „еротски“ разгледници беа донесени од Франција и беа дистрибуирани нелегално. Меѓутоа, се чини дека дефиницијата за „еротика“ се променила доста во текот на изминативе 100 години.

 


Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот