X
 22.06.2015 Уметност

Класичните слики вметнати во модерни опкружувања

Како би изгледало ако ангелите би свиреле на метро, а Марија Магдалена седи со Исус Христос?

 

класични


„Секој ден, го патуваме истиот пат, па можеме да забележиме нешто посебно и прекрасно кое ќе ве одведе до нешто магично и ќе ве направи посреќен“, пишува уметникот Кондаков.

Тој се фокусира на споделени искуства, и минати и сегашни, кои често пати се истражувани во уметноста. ТОј смета дека преку поканата на овие ликови да ја посетат реалноста, откриваме човечност која не` поврзува сите.

Фотошопираните слики кои тој ги создава се вистинско чудо. 

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност