X
 04.09.2015 Технологија

Што друго ви овозможува пребарувачот на Google?

Google сега ви овозможува да си „играте“ со пребарувањето повеќе од било кога, со новите алатки кои ви даваат можност да ги истражувате цртежите на Google, чудните загатки и популарните теми.

 

gugl


Пребарувачот неодамна додаде нови алатки вклучувајќи го и „I'm feeling curious“ за најчуднaта тривија од неговата база на податоци како и „I'm feeling puzzled“ доколку сакате малку интелектуална стимулација, како и „I'm feeling trendy“ за да гледате популарни теми.

 

1


Другите опции се „I'm feeling hungry“ за да пронајдете добри ресторани, „I'm feeling wonderful“ за да погледнете светски чуда и „I'm feeling artistic“ за да пронајдете уметнички богатства од околните музеи. Постојат и „I'm feeling playful“ за забавни игри, „I'm feeling stellar“ за одлични фотографии од вселената и „I'm feeling doodley“ за да ги гледате претходните цртежи на Google.

 

2


Во секој случај, вашето уживање е управувано од случајности - истиот резултат ретко се појавува два пати.

Ако сакате да го искористите интернетот за добро, Google ви нуди „I'm feeling generous“ кој нуди добри причини да истражувате и да помогнете.

 

3


Она што ќе ја уништи вашата продуктивност се „fun facts“ кои ви нудат неверојатни нејасни делови од базата на податоци за пребарување.

 

4


Ова се причините зошто Google продолжува да е водечки пребарувач - забавен е и корисен во исто време.

 

5

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија