X
 14.09.2015 Образование

Утре ќе биде одржан прв пленумски час на Студентскиот пленум

Со новата академска година започнуваат и новите активности на Студентскиот пленум. Пленумците веќе најавија продолжување на активноста од нивна страна во поглед на сите проблеми со кои се соочуваат студентите. Првата пленумска средба е закажана за 12 часот пред платото на УКИМ. Следува официјалниот повик.


„Започнува академската година и со тоа продложува нашата студентска борба!

На 15ти септември во 12 частот на платото ќе ве поздрават пленумците, со тоа што ќе ви посакаме добредојде бруцоши. Ќе бидеме колегијални и ќе ви ги предочиме проблемите со кои ќе се соочувате секојдневно низ своето студирање, проблемите кои не се сериозно адресирани, но заедно со ваша сила ќе ги менуваме. Студентски пленум не седи сокриен во канцелариите како некои нелегитимни студенстки т.н. организации, туку е секогаш отворен за студентите полни со нови идеи, ставови и желба за промена.

Активирај се!
Студентизирај се!
Приклучи се!

Me fillimin e vitit akademik vazhdon edhe beteja e studentëve!

Më 15 Shtator, në ora 12:00 pran univerzitetit do tju përshëndesin plenumistët dhe do tju dëshirojmë mirëseardhje studentëve të ri! Do të jemi pranë jush, tua theksojmë problemet më të cilat do të ballafaqoheni gjatë studimeve, preblemet të cilat nuk mundemi ti adresojmë askund, mirpo sëbashku me forcën tuaj do ti ndryshojmë. Plenumi studentor nuk fshihet pas zyreve sikur disa studentë jolegjitim , por gjithmonë është I hapur për studentët të cilët kanë deshira, idea të rea dhe kanë vullnet për ndrydshime.

Aktivizohu!
Bëhu student I vërtet!
Bashkangjitu!“

Настанот на „Фејсбук“.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование