X
 23.09.2015 Наука

Зошто во светот има повеќе момчиња отколку девојки?

Повеќето млади луѓе кои очекуваат бебе, претпоставуваат дека нивното дете има еднакви шанси да биде и машко и девојче. Но, во реалноста, шансите воопшто не се еднакви - за секои 100 родени девојчиња, светот добива 106 момчиња што значи дека светот има 10 милиони повеќе момчиња.

 

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука