X
 21.10.2015 Живот

Најдобрите професии за баланс меѓу работата и приватноста

Задржувањето на балансот меѓу приватниот и професионалниот живот може да претставува предизвик во многу професии, дури и доколку ја сакате работата и имате добри претпоставени.


Според нова анкета во која учествувале луѓе од 60.000 компании, „Glassdoor“ открива дека балансот меѓу работата и приватноста ослабува во последните години. Во 2009 година, задоволството на вработените од животниот баланс изнесувал 3,5, во 2012 се намалил на 3,4, а од 2013 изнесува 3,2 на скала од 0 до 5.

Анализата на „Glassdoor“ ги открива и најдобрите професии за задржување на животниот баланс меѓу работата и приватноста.

10-те професии кои се наоѓаат на врвот се:

1. Data Scientist
Work-Life Balance Rating: 4.2
Salary: $114,808

2. SEO Manager
Work-Life Balance Rating: 4.1
Salary: $45,720

3. Talent Acquisition Specialist
Work-Life Balance Rating: 4.0
Salary: $63,504

4. Social Media Manager
Work-Life Balance Rating: 4.0
Salary: $40,000

5. Substitute Teacher
Work-Life Balance Rating: 3.9
Salary: $24,380

6. Recruiting Coordinator
Work-Life Balance Rating: 3.9
Salary: $44,700

7. UX Designer
Work-Life Balance Rating: 3.9
Salary: $91,440

8. Digital Marketing Manager
Work-Life Balance Rating: 3.9
Salary: $70,052

9. Marketing Assistant
Work-Life Balance Rating: 3.8
Salary: $32,512

10. Web Developer
Work-Life Balance Rating: 3.8
Salary: $66,040


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот