X
 18.11.2015 Култура

Далај Лама објаснува како изгледаат вонземските тела

„Постојат многу докази дека не` контактирале, дека цивилизациите не` следеле долго време“, Д-р Брајан О'Лири, поранешен астронаут на НАСА и професор по физика на Принстон.

 

dalaj


„Да, токму така. Тоа е еден вид на психолошко, духовно искуство кое се случува и потекнува од друга димензија. На тој начин феноменот не` протега или не` прашува да се протегнеме и да се отвориме кон реалности, кои не се само буквалниот физички свет, меѓутоа процесот на учење сето ова го затвори за нас“, Џон Мак.

Д-р Џон Мак, психолог на Харвард и добитник на Пулицеровата награда, бил интервјуиран за документарниот филм на Далај Лама, наречен „Ренесансата на Далај лама“. Во филмот тој зборив за неговите разговори со Далај Лама во врска со вознемјаните и неговото искуство со нив.

Станува збор за повеќе од свест - универзумот е полн со сите видови на луѓе. Всушност, тој го класификува интелигентниот живот во вселената во три категории: луѓе како нас, кои имаат форма и кои се отелотворени. Вториот вид се суштества кои имаат форма и не се отелотворени, и третиот вид се суштества кои немаат форма.

 

„Од она што луѓето го нарекуваат НЛО се вонземски возила (Extraterrestiral vehicles - ET). Некои од нив имаат цели екипи, а голем дел од овие екписи фаќаат и ослободуваат луѓе“, вели Д-р Дон Дондери, пензиониран професор на Универзитетот Мекгил, кој предавал на одделот за психологија.


„Постои сериозна можност човекот да бил посетен од други луѓе од цивилизациите, и во некои случаи овие луѓе во иднината треба да бидат непријателски настроени, да пронајдат кои се, од каде доаѓаат и што сакаат. Ова треба да биде предмет на ригорозни научни истраги, а не предмет на таблоидите“, вели Адмиралот Хил-Нортон, поранешен началник на Генералштабот, адмирал на Кралската морнарица.

 

Голем број на различни вери и религии имаат различни претстави за вонземјаните и екстрадимензиските суштества. Учењеата на далај лама без сомнение прикажуваат дека неговата вера е запознаена со фактот дека нашиот космос е преполн со сите видови на живот.


Бројот на гостопримливи светови во нашата галаксија изнесува десетици милијарди, а тоа е долниот крај од скалата. А бројот на гостопримливи галаксии кои ние можеме да ги видиме, освен нашата е околу 100 милијарди. Ова значи дека постоја милијарди планети во една галаксија, во море на галаксии кои се чинат бесконечни. Сигурно не сме сами во светот - сигурно постои интелигентен вонземски живот.

„Ако погледнеме надолу од вселената, нема да видиме било какви демаркации на националните граници. Ние едноставно ќе видиме мала планета, само една“ - Далај Лама. 
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура