X
 19.11.2015 Живот

Родов јаз во платите во Македонија

Постои мала свесност за родовиот јаз во плати во Македонија. Целта на видеото е да ја подигне свеста за родовата (не) еднаквост на платите во Македонија. Кои се причините за родовиот јаз во плати и како да се надмине? Пет различни профили на жени даваат дел од одговорите на овие прашања.

Finance Think продуцираше видео за родовиот јаз во платите во Македонија

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот