X
 15.04.2015 Живот

Дали можете да го положите тестот за кондиција на ФБИ?

Преку овој тест се тестира физичката способност на агентите на ФБИ.

Агентите ќе мораат да постигнат задоволувачки резултати во четири вежби (стомачни, склекови, трчање на 300 и 2.400 метри), во зависност од возраста и полот.

Иако критериумите не се високи како за специјалците, машките агенти на возраст помеѓу 30 и 39 години мораат да направат 24 склекови без пауза и 35 стомачни во една минута, со спринт да преминат 300 метри за помалку од една минута и да претрчаат 6 кругови на атлетска патека за 12 минути и 53 секунди.

Колку вие можете да се квалификувате како агент на ФБИ?

Тест за способност за агентите на ФБИ

Мажи

20-29 години

- Стомачни: 38;
- Склекови: 29;
- 300 метри: 59 секунди;
- 2.4 километри: 12:29 минути

30-39 години


- Стомачни: 35;
- Склекови: 24;
- 300 метри: 58.9 секунди;
- 2.4 километри: 12:53 минути

40-49 години

- Стомачни: 29;
- Склекови: 18;
- 300 метри: 72 секунди;
- 2.4 километри: 13:50 минути

50-59 години

- Стомачни: 24;
- Склекови: 13;
- 300 метри: 83.2 секунди;
- 2.4 километри: 15:14 минути

Жени

20-29 години

- Стомачни: 32;
- Склекови: 15;
- 300 метри: 71 секунда;
- 2.4 километри: 15:05 минути

30-39 години


- Стомачни: 25;  
- Склекови: 11
- 300 метри: 86 секунди;
- 2.4 километри: 15:56 минути

40-49 години

- Стомачни: 20;
- Склекови: 9;
- 300 метри: 94 секунди;
- 2.4 километри: 17:11 минути

50-59 години

- Стомачни: 14;
- Склекови:  5;
- 300 метри: 113 секунди;
- 2.4 километри: 19:10 минути
Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот