X
 16.02.2016 Култура

Дефицитарни професии во Австрија за 2016 година

Листата за дефицитарни професии во Австрија секоја година се објавува на страната на Сојузното министерство за труд. Годишната листа на професии зависи од трендовите на развој, кој се очекува на австрискиот пазар на труд во таа година.

 

австрија


За 2016 година, австриското министерство за труд ја објави листата на дефицитарни кадри кои ги пофаќаат следните професии.

- Металоглодачи
- Металостругари
- Високо квалификувани техничари (инженери со високо образование или V степен) во областа на машинството
- Кровопокривачи
- Дипломирани машински инженери
- Високо квалификувани техничари (инженери со високо образование или V степен) во областа на електротехниката
- Дипломирани инженери по електротехника
- Дипломирани медицински техничари/сестри и медицински сестри/техничари со виша школа.

За сите професии за 2016 година барањата за црвено-бело-црвени карти треба да бидат доставени до 5 ноември 2016 година.

Повеќе информации можете да најдете ТУКА.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура