X
 21.07.2016 Живот

Најстресните работи што може да ви се случат во животот

Истражувањата тврдат дека некои настани во животот може да бидат доста стресни.


Во графикот се покажуваат најстресните случувања во животот на една личност, највлијателната е смртта на сопружникот. Загубата заедно со раводот и брачната оставеност се рангирани на првите места.

Истражувањето било извршено од страна на Слободниот универзитет во Берлин. Учесниците одговарале на повторното навикнување на социјално поле, ги проверувале работите кои ги искусиле во минатото.


Вредностите за животната промена се собрани во целосен збир кој индицира колку стрес имала индивидуата.

За жал, стресот често ги прави овие проблеми уште полоши, а откако се акцентирани станува се потешко е да чувствувате стрес за нив.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот