X
 24.07.2016 Технологија

Едноставни трикови за поефективна употреба на Facebook

„Facebook“ е место кадешто многумина од нас го трошат своето време. Но, дури и оваа социјална мрежа може да биде искористена ефективно.


Чувајте ги пријателите во категории каде што може да ги филтрирате нивните објави и пријателите од кои сакате да добивате објави.


Спречете го објавувањето на срамни фотографии од вас со тоа што ќе спречите одредени пријатели да објавуваат на вашиот времеплов.


Користете „Messenger“ за компјутер доколку сакате да ги одбегнете сите непотребни видеа и статуси.

Спречете го „Facebook“ да ве проверува за реклами со тоа што ќе ја исклучите оваа опција.


Исклучете се од телефонот на вашиот пријател кој објавува наместо вас.


Престанете да ги добивате објавите од пријателите кои не ви се допаѓаат, но не сакате да ги избришете од листата на пријатели.


Спречете ги луѓето со кои немате никакви заеднички карактеристики да ве додаваат како пријател. Одете во „Privacy“ и „Who can contact me?“ и „Who can look me up?“

Чувајте вести за да ги прочитате подоцна со „Save link“ веднаш до објавата.

Спречете ги видеата да се пуштаат автоматски на мобилната верзија. Одете во „Settings“ и „More“, а потоа „Videos and Photos“ за да го смените ова.

Исклучете ги известувањата за роденден.


Следете луѓе поефективно доколку сакате да ги добивате сите објави од некого.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија