X
 23.08.2016 Образование

Откријте дали можете да го положите приемниот испит од Кембриџ

Универзитетот во Кембриџ одлучи приемниот испит да го направи многу потежок и построг.

 

тест


Скоро 80% од кандидатите се повикани на интервју, меѓутоа само 25% од нив успеваат да се запишат на овој универзитет, а Кембриџ го најави враќањето на приемниот испит за кандидатите кој беше укинат пред 30 години.

Тестот ќе содржи комбинација од есеј и прашања со поголем избор на одговори на теми како што е математиката, способноста за јазикот и литературата. Ова ќе биде тест за кандидатите кој ќе започне да се применува од 2017 година. Неодамна на интернет се појавија неколку прашања кои ќе се најдат на тестот.

Направете го тестот и откријте дали можете да го положите овој приемен испит.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование