X
 20.10.2016 Култура

Вистината за Сирија што ќе ја премолчат мас медиумите?Сирија


Соочена со страдањето што го преживеа во својата татковина, една млада Сиријка, свесна за опасноста што се крие зад поимот „Нов светски поредок“, на Јутјуб поставила кратко видео-објаснување зошто новиот поредок во светот по секоја цена сака да ја уништи Сирија.

1.    Сириската централна банка е во сопственост на државата, со други зборови таа управува со националната валута, така што му служи на сирискиот народ, а не на глобалните банки кои ги контролира Ротшилд.

2.    Сирија нема долг кон ММФ.

3.    Сирија ги забрани ГМО производите, за да го зачува здравјето на својот народ.

4.    Сириското население многу добро знае за Новиот светски поредок – медиумите и универзитетите во Сирија отворено дискутираат за влијанието на глобалната елита.

5.    Сирија поседува масовни резерви на нафта и гас.

6.    Сирија јасно и недвосмислено му се спротивставува на Израел.

7.    Сирија е една од последните секуларни муслимански држави на Блискиот Исток.

8.    Сирија со гордост го одржува и заштитува својот културен и национален идентитет. 


Подготвил: Б.Б.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура