X
 16.10.2018 Образование

Зрели ли се првачињата за училиште?

Со почетокот на деветгодишното образование се озакони можноста сите дечиња на возраст од пет години и осум месеци да се запишат во прво одделение и да станат дел од образовниот систем. Во почетокот имаше многу полемики околу тоа колку се подготвени за обврските и колку се емоционално зрели за во училишна клупа. Практиката низ годините покажува дека сè е индивидуално, но дека генерално на децата и на наставниците најтешко од секој аспект им е во прво одделение, а проблемот со приспособување и прифаќање на работните обврски се провлекува и во второ, па и во трето одделение. Наставниците се со поделени мислења за тоа дали возраста е соодветна, но се согласни дека мора многу да се работи на воспитувањето.

Продолжението прочитајте го на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование