X
 31.03.2017 Образование

Како да се избегне „долината на смртта“ на образованието?

Експертот за креативност Сер Кен Робинсон е визионерски културен лидер кој го донесе Советодавниот комитет на британската влада во 1998 до креативно и културно образование, и кој дава огромен прионес во креативноста на образовниот систем и економијата.

кен робинсон
Фото извор: Sonoma Index-Tribune


Тој во 2003 е прогласен за витез, а неговата книга „The Element: How finding your passion changes everything” е преведена на 21 јазик.

Во видеото подолу, зборува за 3 принципи кои се основни за човечкиот мозок да цвета и како моменталната образовна култура работи против оние кои на крај се производ на образованието. Во интересен говор, тој кажува како да се ослободиме од образовната „долина на смртта и како да се негуваат најмладите генерации со можности.


Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование