X
 14.07.2017 Забава

Задача што ќе ве замисли

„Калкудоку“ е слично како „Killer“ судоку, освен што може да се користи каква било математичка операција за да се комплетира резултатот од едно поле (не само собирање). Исто така, не важи правилото на судоку кое бара броевите од 1 до 9 во секој 3x3 сет.

задача
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава