X
 22.02.2019 Живот

Нормално ли е дете 7 часа да дреме пред компјутер? Многу деца се зависници од технологија

Седумгодишниот Лука В., од 15 часот кога се враќа од училиште, па сè до 22 часот пред да си легне постојано е пред својот лаптоп. Шест до седум часа во денот поминува пред својот компјутерски уред, најчесто играјќи мрежно „Роблокс“, но и некои други игри со неговите врсници. На бирото каде што игра, мајка му му носи храна за да јаде бидејќи најчесто агресивно реагира ако треба да стане. Бидејќи родителите повеќе не умееле да се справат со однесувањето на нивното дете, побарале помош од детски психолог.
Ова е само еден од многуте случаи што ги решаваат детските психолози.

Прочитајте повеќе на Деца.мк


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот