X
 24.12.2019 Образование

Време е да се укине класичното домашно до 3. одделение, вели наставникот Гоце Бумбароски

Пребарувајќи низ достапните истражувачки студии наидов на една од Харис Купер, водечки истражувач кој со децении го проучувал ефектот на домашните задачи, па на крајот заклучил: „Нема докази дека домашната задача ги подобрува перформансите на учениците од нижите одделенија во основното образование“.
Не само што не успева да ги подобри перформансите на учениците, туку всушност може да биде и штетна за ставовите на децата кон училиштето и врз нивното физичко здравје, Вели наставникот Гоце Бумбароски.

Ставот на Бумбароски прочитајте го на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование